farní kostel sv. Anny

Jednolodní neorientovaná stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště, obdélnou sakristií v ose kněžiště a čtyřbokou věží v hlavním průčelí. Boční fasáda členěna lizénovými rámy a pilastry s římsovou hlavicí, prolomena třemi okenními osami, okna s profilovanou šambránou ve tvaru zalamovaných rámů s ušima a kapkami. Boční vchod pravoúhlý s profilovaným ostěním s klenákem ve vrcholu, na něm rytý rám kasulového tvaru. Kněžiště, s půlkruhově zaobleným nárožím, členěno pilastry s římsovou hlavicí, podloženými lizénovým rámem, prolomeno jednou okenní osou, okno segmentově zaklenuto s profilovanou šambránou ve tvaru zalamované rámku s ušima a kapkami. Sakristie prolomena jednou okenní osou, okno pravoúhlé, fasáda hladká. Nároží mezi lodí a věží zaobleno, prolomeno třemi kruhovými otvory nad sebou. Fasáda členěna pilastry s římsovou hlavicí, podložena lizénovým rámem. Na osu věže prolomen vchod segmentově zaklenutý, ve vrcholu klenák s kartuší. Nad vchodem trojúhelníkový fronton, nad ním jedna okenní osa, okno segmentově zaklenuté se šambránou a návojovou parapetní římsou a nadokenní segmentově vypjatou římsou navazující na klenák. Nad pilastry probíhá kordonová římsa. Věž s ořímsovaným nádstavcem prolomeným jedním malým pravoúhlým okénkem, členěným nárožními pilastry s římsovou hlavicí, podloženými lizénovým ráme. Věž prolomena na třech stranách jednou okenní osou, okna segmentově zaklenuta se šambránou s návojovou parapetní římsou a nadokenní římsou. Nad římsou kruhový hodinový ciferník. Věž zastřešena helmou, završenou jednoramenným křížem. Hlavní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, která nad kněžištěm přechází ve zvalbenou. V interiéru kostela kněžiště zaklenuto konchou a valenou klenbou s výsečemi. Půlkruhově završený vítězný oblouk dosedá na římsové hlavice zdvojených přízedních pilastrů. Loď zaklenuta třemi poli valené klenby s výsečemi mezi pasy, které dosedají na římsové hlavice trojitých přízedních pilířů. Zděná kruchta nesena dvěma sloupy, podkruchtí zaklenuto valenou klenbou s vytaženými hřebínky. Podvěží zaklenuta valenou klenbou s vytaženými hřebínky.