kříž

Drobná památka stojí v blízkosti silnice vedoucí do Záskalí, u domu čp. 536. Na základním kvadratickém stupni stojí širší hranolový podstavec, na němž spočívá hranolový dřík zakončený profilovanou římsou s nízkým konkávně tvarovaným ukončením. Ten vrcholí kovovým křížem s korpusem ukřižovaného Krista. V horní části kříže je tabulka s titulaturou: „INRI“. Hranolový podstavec zdobí ze čtyř stran zrcadla. Na čelní straně čteme nápis: „Er kämpfte mit dem / Tod´ dreibange Stund= / den, kein Name spricht / [---] aus, was Er ein= / [---]nden; des Heiland´s /Schmerz – von Gott / und Welt verlassen / den Mutter Herz [---] / lein könnt´ ihn erlassen“. Na zadní straně nalezneme nápis: „Restaurirt / von / Florian Kočwar / 18[.]9“.