činžovní dům

Řadový třípatrový dům z r. 1901. Hlavní fasáda v přízemí je čtyřosá, v patrech šestiosá s krajními dvojicemi oken. Přízemí nad hladkou soklovou částí s okny sklepa je pojednáno zaoblenou pásovou rustikou, končící v úrovni segmentových záklenků oken přízemí, nad nimiž obíhají segmentově vyklenuté úseky ploché kordonové římsy. Hlavní vstup je situován v druhé ose zleva, zakončený segmentově a členěný zděným segmentovým překladem nad vstupem s nadsvětlíkem. Nad vstupem se uplatňuje štuková dekorace kolem středové kartuše, u krajních os nad okny přízemí jsou balkony, nesené štukovými konsolami s původními ornamentálními kovanými mřížemi. Fasáda 1. a 2. p. spojena společným vysokým řádem plochých lizénových pásů, ukončených polem se štuk. výzdobou. Okna s vpadlými šambránami, podokenními římsami a geometrickými motivy v parapetním poli a suprafenestře. Nad okny 2. p. vlysový pás s konsolami, nesoucí kordonovou římsu 3. p. Okna zde půlkruhově zakončena, s podokenními římsami a jemnou šambránou, v osách lizén spodních pater štuková dekorativní pole. Hlavní římsa nasedá na vlysový pás s konzolami, nad římsou atiková zídka členěná v osách lizén pilířky s římsovým ukončením. V interiéru vestibul s pásem štukové výzdoby pod stropem, s kruhovými medailony s dívčími hlavami, mezi nimiž vegetabilní motivy s listy, zčásti přesahující spodní ukončující římsičku. Ve dveřích původní leptané skleněné výplně. Dlažby teraco s původním ornamentálním členěním. Zábradlí schodiště z plochých litinových kuželek secesního schématu. Dveře v patrech původní, na schodišti zachovány podhledy ramen schodiště a podest se štukovou výzdobou a konzolami nesoucími překlady.