kostel sv. Antonína Paduánského

Jednolodní neorientovaná stavba s pravoúhlým závěrem kněžiště, čtvercovou sakristií při jižní straně kněžiště a čtyřbokou věží ve východním průčelí. Boční fasáda členěna pilastry s ionizující hlavicí, podloženými lizénovým rámem. Loď prolomena dvěma okenními osami, okna kasulového tvaru. Kolem oken profilované šambrány, dále dvěma okenními osami, okna půlkruhově zaklenuta se šambránou. Pod okny návojová parapetní římsa. Kněžiště prolomeno jednou okenní osou, okno půlkruhově zaklenuté se šambránou a návojovou parapetní římsou. Stěny kněžiště členěny pilastry podloženými lizénovým rámem. Sakristie prolomena v přízemí jednou okenní osou, v 1. patře jednou okenní osou, okna půlkruhově zaklenuta se šambránou a návojovou parapetní římsou. Průčelí členěno středním rizalitem, v něm na osu prolomen pravoúhlý vchod s profilovaným ostěním s ušima a klenákem ve vrcholu. Vchod přístupný dvěma stupni. Nad vchodem úsek profilované návojové římsy. Fasáda rizalitu členěna dvojicemi pilastrů, které jsou podloženy lizénovám rámem, v nárožích po jednom pilastru. Pilastry nesou jonizující hlavice. Nad hlavním vchodem jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté s profilovanou šambránou. Parapetní návojová římsa spočívá na konzolách se závěsem zdobeným rostlinným dekorem lemovaným volutami. Nad okny segmentově vypjatá nadokenní římsa. Ve středu suprafenestry mohutný klenák. Rizalit ukončen trojúhelníkovým štítem, uprostřed něho oválná kartuš s iniciálami IHS, po stranách závěsy květů. Po obou stranách rizalitu niky půlkruhově završené se sochami světců. Věž členěna profilovanou kordónovou římsou, zvonicové patro členěno nárožními pilastry s kompozitní hlavicí, prolomené po jedné okenní ose na všechny čtyři strany, okna půlkruhově zaklenutá s profilovanou šambránou s ušima a klenákem ve vrcholu, pod okny návojová parapetní římsa se závěsem provedená ve štuku, nad oknem probíhá úsek rovné nadokenní římsy. Nad ním kruhový hodinový ciferník. Nad hlavicemi pilastrů probíhá kordónová zalamovaná římsa. Podstřešní profilovaná římsa věže nese střechu ve tvaru stlačené cibule s otevřenou oktogonální lucernou završenou makovicí s křížem. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou nad kněžištěm zvalbenou. Segmentově završený vítězný oblouk dosedající na římsové hlavice přízedních pilířů odděluje kněžiště od lodi. Kněžiště završeno konchou. Loď je zaklenuta dvěma poli valené klenby s vytaženými hřebínky mezi pasy, které dosedají na římsové hlavice zdvojených pilastrů. Prostory mezi pilastry vytvářejí niky zaklenuté příčnými pasy. Kruchta dřevěná, v podvěží valená klenba s vytaženými hřebínky.