středověká úpravna zlatých rud

Lokalita obsahuje základy kamenné stavby s vnitřním zařízením (pec - čtyřúhelné ukotvení břeven) a dvěma hromadami odpadu zlatonosného vytěženého křemene. Stavba měla zhruba čtvercový půdorys o straně kolem 10 m. Obvodové zdivo je provedené z lomového kamene, nad terén vystupuje maximálně do 30 cm, ve zdivu není nikde patrné přerušení pro případný vstup. V interiéru byla při severní stěně umístěná pražící pec, odkrytý její cca čtvercový půdorys s pravoúhlým výstupkem na jižní straně, v západní zdi pece vyklenutý z lomového kamene vyšší segmentový pas (přikládací otvor ?). Mimo objekt je umístěna fekální jímka a téměř 5 m hluboká cisterna. V ní nalezeny předměty hornického charakteru (kahany), organické zbytky (šindele, kožené části oděvů, keramika včetně importů), početné železné předměty a sklo. Celek lze interpretovat jako úpravnu zlatonosných rud.