lékárna U bílého jednorožce

Dům stojí v severní polovině západní fronty náměstí Míru ve svahu. Zděný omítaný podsklepený dům na obdélném půdorysu o 3 nadzemních podlažích s hlavním východním pětiosým průčelím obráceným do náměstí. Na fasádách se projevuje okénky také půdní polopatro. Střecha sedlová rovnoběžná s uliční čárou, krytina eternitové šablony. Za střední částí dvorního průčelí obdélný dvůr, ohraničený obvodovými zdmi sousedních domů Východní průčelí má hladce omítnutý sokl. V rozsahu přízemí pásová rustika ohraničená nahoře kordonovou římsou, v rozsahu zbývajících podlaží při nárožích kvádrované lisény. Na plochém kordonovém pásu mezi 1. a 2. patrem reliéfní pletenec, pod kordonovou římsou mezi 2. patrem a půdním polopatrem obloučkový vlys, v půdním polopatře obdélná plastická pole s rozvilinami. Korunní římsa zděná s maltovým profilem doplněným zubořezem. V levé části přízemí půlkruhově ukončený vstup, zhruba uprostřed širší půlkruhově ukončený portál - oba v šambráně s přímou nadpražní římsou. V pravé polovině fasády provedený v rozsahu celého přízemí dřevěný kazetovaný obklad s půlkruhově ukončeným portálem a výkladcem; ostění mají profilované šambrány; vysazené kladí podepírají sloupy s kanelovanými dříky a korintskými hlavicemi; ukončující desková římsa se zubořezem. V 1. patře 5 na výšku obdélných oken v lištových šambránách s parapetními výplněmi a přímými suprafenestrami. Ve 2. patře 5 podobně řešených oken. Půda přisvětlena pěti ležatě obdélnými okénky; mají zděné ostění a lištové šambrány s uchy. Západní dvorní průčelí bez členění, korunní římsa fabionová, do přízemí půlkruhově ukončený vstup.