zámek s branou

Areál zámku se nachází ve vých. části obce na mírném návrší, svažujícím se na vých. a sev. straně ostře směrem k původnímu inundačnímu území řeky Dyje. Budova zámku tvoří v půdorysu nepravidelný objekt obdélného tvaru, orientovaný přibližně podél vých. – záp. osy o celkem dvou podzemních a třech nadzemních podlažích. K zámku přiléhá na sev. straně v celé jeho délce nádvoří obdélného tvaru, umístěné zčásti na cihlové terase a obehnané nízkou cihlovou zídkou; nádvoří se na západní straně směrem k městečku otevírá samostatně stojící trojosou branou, s navazujícím cihlovým můstkem, vedoucím přes mělký příkop, oddělující zámecký areál od bývalého hospodářského traktu. Na jižní, západní a severní straně byl zámek obklopen územím, jež od 17. stol. využilo úsek blatného příkopu k realizaci užitné a okrasné zahrady, přecházející na severní straně do nevelkého, stromy osázeného parku.