městský dům

Jednopatrový podsklepený dům je situován na nároží náměstí a ul. Lužickosrbské a dosahuje nižší výšky než sousední dům č. p. 109, mezi jehož dvě křídla je vestavěn na obdélném půdorysu. Hlavní průčelí je jednopatrové s pravoúhlou atikou, uspořádáno v pravidelném rytmu do dvou os. Přízemí členěné pásovou bosáží je prolomeno mimo symetrické okenní osy dvěma otvory. Vpravo jsou obdélné vstupní dveře, vlevo výkladec se segmentovým záklenkem. Sokl je obložen umělým kamenem imitujícím pískovec. Omítka pater je hladká, nečleněná. Kordónová římsa je profilovaná. Okna mají nevýrazné parapetní římsy a mírně vyvýšené lištové šambrány s nadvakrát profilovaným okrajem stejně jako na bočním průčelí. Levé horní okno je chráněno dřevěnou okenicí o dvou polích. Boční průčelí do ul. Lužickosrbské je tříosé, hladké, přičemž okenní otvory v přízemí jsou slepé. V levé ose přízemí je vchod. Korunní římsa je výrazně odstupňovaná. Střešní rovina do náměstí zvalbené střechy obsahuje z boční strany novodobý pásový vikýř s pěti okenními otvory. Interiér nebylo možné kvůli nezpřístupnění ověřit. Starší evidenční karta uvádí: „Dispozici tvoří vstupní síň zaklenutá mírně stlačenou valenou klenbou, prolomenou třemi páry styčných výsečí. Sousedí s velkou obytnou místností, zaklenutou rovněž barokní klenbou tvaru stlačeného oválu. Na uliční místnosti navazuje charakteristický příčný trakt se schodištěm. 1. patro je výrazně klasicistní včetně schodiště, zaklenutého plackovými klenbami s pasy. Přízemní obytný prostor je podsklepen jedinou místností uloženou těsně při náměstí a zaklenutou cihelnou valenou klenbou mírně stlačenou.“