venkovská usedlost Bezovka

Objekt je jedinou dochovanou částí areálu bývalé usedlosti - dvora s hostincem - Bezovka, která byla v roce 1936 zbořena. Původní areál s hlavní budovou na místě starší usedlosti vznikl ve 3. čtvrtině 19. století podle vzoru vídeňských a berlínských zábavních podniků. Volně stojící, ve svahu situovaný dvoupodlažní objekt obdélného půdorysu. Do delší okapové strany objektu je prolomeno 16 os, ve štítu předstupuje čtyřosý rizalit. Fasáda je hladká, přízemí je členěno obdélnými otvory se šambránami a hlavním vstupem s půlkruhovým nadsvětlíkem. Přízemí je ukončeno pod kordonovou římsou vlysovým pásem s drobnými kruhovými okénky se šambránami. V patře je řada segmentově zakončených oken se štukovými šambránami a podokenními římsami, v rizalitu nad okny nástavce ukončené přímými profilovanými římsamiv poli vymezeném lizénou, pokračující i do ploch štítu. Ve štítu nad okny patra se nachází dvojice půlkruhově ukončených půdních okének. Střecha a konstrukce štítu je vysazena na dřevěných trámcích s tesařským opracováním. Plocha boční fasády rovněž členěna lizénovými obdélnými poli s okny se šambránami, v přízemí se nachází široké, vysokým segmentem zakončené okno a v trojúhelném bočním štítu budovy dvojice půlkruhově zakončených půdních okének. Ve středním traktu budovy v přízemí probíhá vysoká, půlkruhovou valenou klenbou zaklenutá prostora, souběžně s ní je na pravé straně situována nižší, podobně zaklenutá prostora. Klenby cihelné, omítnuté, patra plochostropá. (popis podle rozhodnutí MK čj. 2556/1996 ze dne 22.5.2002)