venkovský dům

Přízemní okapově orientovaná usedlost, situovaná v historickém centru obce. V pravé části uličního průčelí se výrazně uplatňuje sýpkové polopatro, které je situováno nad síní. Levou část uličního průčelí tvoří dřevěná vrata. Střecha sedlová, nad sýpkovým polopatrem v pravé části domu zvalbená ve směru do ulice. Střešní kryta je pálená keramická taška. Hlavní vstup je z pravé části průčelí do síně, kde jsou v ose umístěny komory, na které navazoval hloubkový hospodářský trakt s chlévy (dnes zbořeno), parcelu uzavírala podélně orientovaná stodola (dnes zastavěno rodinným domem). Uliční část průčelí tvořily vstupní dveře a okno, sýpkové polopatro osvětlovala 2 menší členěná okna. K síni přiléhala světnice s dvěma šestitabulkovými okny. Na světnici navazovala další místnost (komora), která však sloužila jako obytná prostora, osvětlena je 1 šestitabulkovým oknem. Okna i dveře v hlavním uličním průčelí jsou lemována plochými jednoduchými šambránami. Hladkou fasádu od střechy vizuálně odděluje širší vodorovný hnědý pas, který přechází v profilovanou korunní římsu, svislé pasy lemují i vjezdová vrata. Vstupní dveře, zdobně vyřezávané se dvěma schodky. Před domem je oplocená předzahrádka.