kaple

Kaple je situována ve východní části k.ú. Lídlovy Dvory, na pravém břehu říčky Losenice, při lesní cestě, odbočující v Karlině Pile doleva ze silnice Červená – Rejštejn (za rozhraním katastrů Červená a Lídlovy Dvory), cca 500 m od hlavní silnice, na pozemku rekreační chaty E17. Kaple na obdélném půdorysu s okosenými nárožími na závěrové straně, zděná z kamene, omítaná, krytá sedlovou střechou s valbou nad závěrem s plechovou krytinou. V průčelí mírně zapuštěný obdélný vstup zaklenutý stlačeným obloukem, nad ním prostá římsa odděluje na bocích zvlněný atikový barokní štít s volutami, uprostřed s mělkou nikou, rámovanou pilastry a s polokruhovým nástavcem ve vrcholu, z něhož vyrůstá drobný kovaný křížek. Na bocích kaple po jednom obdélném okénku zaklenutém stlačeným obloukem, krytém dřevěnou okenicí. Fasády hladké. Prosté dřevěné dveře.