Riegrovy sady

Park byl vybudován na části ploch zaniklých usedlostí jako anglický typ parku. Park člení řada cest, plochy mezi nimi jsou zatravněny a osazeny různými druhy listnatých stromů a řadou keřů. Součástí chráněného areálu je 1) pomník F. L. Riegra (na parcele 2281/1) č. - dílo sochaře J. V. Myslbeka z roku 1913. Socha na vysokém hranolovém podstavci při vstupu do parku zachycuje Riegra v majestátním postavení: je nakročený, s rukama v bok s rozepjatým kabátcem. U nohy má desku s erbem s českým lvem 2)Obelisk (kol. 1840, na parcele č. 2281/1) stojí v části při Vozové ul. Na hranolovém soklu s reliéfní výzdobou stojí pískovcový obelisk vysoký 4,5 m. Je pozůstatkem souboru plastik usedlosti Kanálka. 3) rozhledna (p. č. 2279)- pozdně klasicistní přízemní stavba s výraznou přesahující římsou s plochou střechou, na které byla terasa chráněná kovaným zábradlím.Půlkruhově zakončená okna jsou dnes zazděná. Pojí se k ní novodobá nižší přístavba. 4) brána - při ulici Vozové. Pozůstatkem vstupní brány zahradního komplexu ze 40. let 19. st. Bránu tvoří dva hranolové pilíře zdobené koulí, ke kterým se pojí na půdorysu prohnutá křídla ukončená římsou. Původní kovaná mříž zde již není.