měšťanský dům

Řadový, zděný, dvoupatrový objekt, s okapově orientovanou sedlovou střechou o mírném sklonu. Dům je vybudován na půdoryse téměř pravidelného obdélníka, o šířce cca 6,2 m a hloubce 19,3 m Hlavní průčelí je dvouosé, přeřešené při rekonstrukci na konci 20. století. Výrazným horizontálním prvkem fasády je kordonová římsa mezi přízemím a patrem a korunní římsa. V první ose leží vstup do objektu, ve druhé výkladec s dveřmi v úzké, ústupkové šambráně. Oba otvory jsou opatřené segmentovými záklenky. Vchodové dvoukřídlé dveře s prosklenými kazetami, jsou osazené do kamenného klasicistního ostění. Přízemí j opatřené pásovou rustikou. Okna v patře jsou rámovány paspartou, obtaženou předstupující páskou. Pasparta je osazená na parapet, který je v prvním patře vynášen konzolkou, stylizovanou do plochého obdélníka. Nad oknem v prvním patře je trojúhelníkový tympanon. Štuková výzdoba je v barvě světle béžové, plocha stěny v odstínu lomené bílé. Dvorní průčelí má otvory rámované bílou paspartou, vystupující z ze světlé, oranžovobéžové plochy. Okna se směrem vzhůru snižují do podstřeší se otevírají ve čtvercovém formátu. Dům má dvoutraktovou dispozici. V prvním traktu se nachází chodba sklenutá valenou klenbou s pěti páry lunet. Při dvorním průčelí je situována plochostropá místnost, vzniklá na půdoryse obou traktů. Ve druhém traktu je při uličním průčelí prodejna, sklenutá stlačenou valenou klenbou se dvěmi páry styčných lunet. Hřebínky jsou zdobené lanovým dekorem se stylizovaným uzlem v křížení. Prostor je nevhodně vymalován fialovou barvou s bílými skvrnami. Následuje moderní, dvou, respektive tří ramenné ocelové schodiště s fošnovými dřevěnými stupni. Plochu zábradlí vyplňují skleněné tabule. Za schodištěm jsou situovány komory. Na podlahách chodeb je položena dlažba z leštěného mramoru. Plochostropé místnosti v patře jsou roztažené přes půdorys obou traktů. Sklep, přístupný schodišťovou chodbou situovanou za hlavním schodištěm, se nachází pouze při uličním průčelí ve druhém traktu. Je valeně sklenutý cihlovou klenbou.