měšťanský dům

Jednopatrový řadový nárožní dům s atikovým patrem je umístěn v jižní frontě náměstí, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou světle fialové a bílé barvy, střecha hloubková, sedlová, krytá eternitem, prázdná hambálková soustava. Dispozice - hloubkový dvoutrakt a příčný osmitrakt. Průčelí je tříosé, členěné pravoúhlými šestitabulovými okny . Přízemí bosované, v ose je pravoúhlý vstup lemovaný šambránou a uzavřený jednokřídlými dřevěnými prosklenými dveřmi. Patro je oddělené profilovanou kordonovou římsou okna se šambránami s uchy a klenáky a mírně vzepjatými nadokenními římsami. Okna v atikovém patře s klenáky, rovnými nadokenními římsami, parapety zdobeny čabrakami. Nároží v patře s bosáží, v atikovém patře s motivem šipek. Pod korunní profilovanopu římsou je pletencovitý pás. Průčelí do Sadové ulice s patnácti okenními osami s pásovou rustikou v přízemí, okna pravoúhlá lemovaná šambránami, v patře s uchy a klenáky, korunní římsa s pletencovitým pásem. Dva klasicistní pískovcové portály se stlačenými oblouky a klenáky, zvýrazněnými patkami a hlavicemi. Levý je zazděn v nevýrazném rizalitu, pravý má na levé hlavici nápis „ANNO“, na pravé „1832“, v ploše klenáku v kartuši monogram „JS“. Vrata dvoukřídlá dřevěná panelovaná, levá ozdobená rozetami, festony aj. V interiéru v přízemí v části u náměstí rovné podhledy, v chodbě předního domu valené klenby s lunetami, v zadní části schodiště, za ní chodba do nádvoří. Valená klenba s lunetami je také v místnosti vpravo od chodby, zbývající prostory včetně do nádvoří otevřené chodby druhého domu s plackami a pruskými plackami na pasech. Místnosti v patře plochostropé. Sklep předního domu u náměstí je příčný s valenou mírně lomenou kamennou klenbou, zadní hloubkový sklep má podobnou kamennou omítnutou klenbu.