měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům umístěný v jižní frontě náměstí, postavený z kamenného a cihelného zdiva a omítnutý hladkou vápennou omítkou růžové, architektonické prvky jsou bílé, střecha je nepravidelně sedlová, krytá eternitem, směrem do náměstí s dvojicí vikýřů, prázdná hambálková soustava. Průčelí je pětiosé, členěné pravoúhlými okny ve skupinách 3+2, v ose přízemí je v profilovaném pískovcovém ostění hlavní vchod se segmentovým záklenkem a dvoukřídlými dřevěnými prosklenými dveřmi, vpravo (en face) pravoúhlý vstup a výkladec, přístupové schody jsou z pískovce, sokl je obložen pískovcem. Přízemí a 1. patro jsou horizontálně bosované, jednotlivá patra dělí profilované kordonové římsy. Okna ve 2. a 3. patře jsou lemována profilovanými šambránami, v 1. patře jsou opatřeny profilovanými nadokenními římsami se zubořezem a štukovými vlysy. Korunní římsa je profilovaná a doplněná zubořezem. Dvorní průčelí čtyřosé s malou pavlačí a novodobými přístavky (záchody), okna pravoúhlá, omítka hladká vápenná bílé a šedé barvy. Na objekt navazuje ve dvoře na pravé straně přízemní jednotraktové křídlo (někdejší prádelna), které je zastropeno segmentovými oblouky v ocelových profilech.