socha sv. Jana Křtitele

Socha sv. Jana Křtitele je osazena svým plintem na hranolovém podstavci (soklu) na návodní (západní) straně pilíře mostu. Jedná se o stotojící postavu světce s vlasy splývajícími na ramena a s plnovousem, figura je pravou nohou nakročena v kontrapostu, světec má nahé tělo, některé partie jsou zahaleny plášťěm ze zvířecí kožešiny, světec si levou rukou přidržuje na pravé straně úvaz pláště, pravou ruku má zdviženou k rameni – původně držel kříž, u pravé nohy má ležícího beránka (tradiční atribut). Na čelní straně plintu sochy je nápis: “H. Johannes.” a na pravé straně signatura: “I.SALLM. EHRENB.“ (Ehrenberk - Nové Křečany). Hranolový sokl má patku (nahoře profilovanou) a vejcovcem ozdobenou profilovanou římsu, pod níž je od dříku oblounem oddělený vlys. Dřík má na čelní straně po stranách po pilastru s rozetou ve vlysu. Mezi pilastry špatně čitelná osmiřádková citace modlidby a pod ní šestiřádkový nápis: “Diese Statue wurde die / Gemeinde Oberhennersdorf / unter der.....ihres / .....Ignaz Grun: / wald errichtet in Jahr / 1853.” (Tato socha byla od obce Horní Jindřichov za vedení Ignáce Grünwalda zřízena v roce 1853.). Nad tím ve vlysu rozeta s postranními listy. Na bočních stranách dříku je rozeta umístěná na střed čtyřlístku obrysem vytesaného do celé plochy strany. Sokl je pandánem soklu protější sochy sv. Zachariáše. Přibližné rozměry: celková výška: 325 cm, sokl: 150 x 85 x 70 cm, výška sochy: 175 cm.