kostel sv. Jana Křtitele a sv. Jana Evangelisty

Orientovaná jednolodní stavba s odsazenýml čtyřbokým kněžištěm ukončeným apsidou. Ke kněžišti přiléhají čtyřboká plochostropá sakristie a kaple. K západnímu průčelí se přimyká v líci severní lodi hranolovitá věž se schodišťovým válcem ve výši lodi v jv. koutě. Hlavní vstup do kostela podvěžím. Průčelí prolomeno na osu pravoúhlým vchodem v šambráně spojené s archivoltou kolem termálního okna v nadpraží. Plocha mezi vchodem a oknem vyplněna štukovým křížem. Profilovaná kordónová římsa navazuje na korunní římsu kolem lodi a nese první patro zvonice s nárožními lesenami, jižní a severní průčelí prolomeno malým segmentově zaklenutým oknem. Vyložená kordónový římsa. nese zvonicové patro s lesenami na nároží, ukončenými obloučkovým vlysem v koruně věže. Leseny jsou užší než v předchozím patře, čímž se vzbuzuje optický dojem, že věž se k vrcholu zužuje. Zvonicové patro prolomeno po jednom půlkruhově zaklenutém okně v šambráně. Okna jsou opatřena okenicemi. Nad. okny v štukovém kovovém rámu hodinový ciferník. Střecha osmiboká jehlancová s námětky je završena křížem s makovičkou. Původní loď je prolomena po dvou termálních oknech v šambráně,, v severním průčelí pod okny pravoúhlý vchod. Mezi okny štuková destička s maisukulním nápisem: RENOVATUM EST /ANNO DOMINI MDCCCXCVII. Průčelí nově přistavěné lodi je v lesenovém rámu, prolomeno po třech termálních oknech v šambráně. Na lesenách v závěru lodi štuková destička s plastickým rostlinným dekorem a stejným nápisem jako v předchozím případě. Severní průčelí je pod prostředním oknem prolomeno pravoúhlým v chodem frankovaném pilastry s římsovou hlavicí. Korunní římsa nese zvalbenou střechu v závěru se sanktusníkem. Pravoúhlé kněžiště je v severním a jižním průčelí prolomeno segmentovitě zaklenutým oknem v šambráně, na východní straně završeno trojúhelníkovým ořímsovaným štítem, v jehož vrcholu je kamenný kříž. Střecha sedlová. Apsida je prolomena třemi půlkruhově klenutými okny v šambráně, okna vitrajová. Vlys korunní římsy zdoben třemi štukovými medailony s hlavami světců, z nichž jeden je Lukáš Evangelista. Apsida zastřešena nízkou polokuželovou střechou. Původní kostel měl odsazenou apsidu a vstup v. jižní zdi lodi. Pravoúhlé přístavky sakristie a kaple prolomeny po jednom půlkruhově zaklenutém okně v šambráně, sakristie pravoúhlým vchodem. Střecha zvalbená. Kněžiště zaklenuto kopulí, apsida zaklenuta konchou. Přístavba východní části lodi zaklenuta plackami mezi pasy, původní loď zaklenuta vaIeně se styčnými výsečemi. Ve věži zvon s reliéfem Madony s dítětem a sv. Jana Nepomuckého, s ornamentem a nápisovým vlysem, ulil J. Z .Kercker v Brně r. 1730. V presbyteriu nástropní malba od Ludvíka Kolka (nar. 1933).