dům

Omítnutý patrový zděný dům obdélného půdorysu je kryt mansardovou střechou se štíty vyskládanou plechovými šablonami. Průčelí do náměstí (JZ) je čtyřosé, členěné kromě oken mezipatrovými římsami a lisénami - po obou okrajích průčelí. Okna jsou obdélná, bez šambrán, v přízemí nová, se základním dělením “na kříž” a s dalším rozčleněním tabulek kovovými příčlemi, v patře členěná novodoběji - typ “T”. Ve zděném vysokém štítu mansardy jsou v dolní části tři okna (stejná jako v patře), v horní části, oddělené římsou, je jedno okno v ose průčelí - nahoře půlkruhově ukončené, s parapetní římsou. Boční průčelí ( do uličky, sz) je v přízemí pětiosé, v patře trojosé, s prosvětlením schodiště malými okénky. Vstup do obytných prostor horních podlaží je z uličky nebo ze dvora, přístup do přízemních místností je z přístavku po pravé straně domu, kde byl v přízemí vybudován zcela nový vstup se schodištěm zdobeným dvěma kovovými sloupy nesoucími stříšku a osvětlení vstupu. Podle starého snímku bylo původně v přízemí i patře přístavku vždy jedno trojdílné okno. Přístavek je ukončen ozdobným štítem. U dvorního štítu se nachází přízemní přístavek zaklenutý, z kamenného zdiva - zřejmě původní stáj.