fara

Přízemní řadová budova na půdoryse příčně orientovaného obdélníka s hlubokým rizalitem v západní krajní ose nádvorní fasády, který představuje jakési zakrnělé křídlo. Uliční průčelí je šestiosé (3+1+2) a v třetí ose zprava je prolomen obdélný vstupní otvor, přístupný po třech schůdcích. Obdélná okna jsou zasazena do širokých hladkých šambrán, jejichž spodní část je plasticky vyložená na způsob mohutné parapetní římsy. Průčelí je završeno jednoduchou vyloženou korunní římsou. Na levou boční fasádu navazuje půlkruhově završený průjezd do farního dvora. Trojosé nádvorní průčelí je řešeno obdobně, okna jsou mírně posunuta k východnímu okraji fasády. K levé části průčelí přiléhá krátké křídlo, dosahující hloubky jedné osy. V jeho čelní stěně je prolomen obdélný vstupní otvor. Střecha je sedlová, nad nádvorním křídlem pultová. Nad uliční fasádou je v ní prolomena řada střešních oken. Ve střeše nad nádvorní fasádou jsou vyzdviženy tři arkýře s trojúhelnými štíty. Dispozice interiéru fary se odvíjí od ústřední podélně vedené chodby, která je završena valenou klenbou se styčnými výsečemi. Ostatní místnosti jsou plochostropé. Materiál: smíšené zdivo, hladká omítka bílé a (na šambránách) světle béžové barvy Krytina: bobrovka