venkovský dům

Přízemní, okapově orientovaný, částečně podsklepený objekt na půdorysu obdélníku. Dvůr je ze 3 stran uzavřen a 4. stranu ze severu uzavírá ohradní zídka s arkádami. Východní část dvora uzavírá stodola, kterou s obytným domem propojuje další hospodářská část. Objekt je kryt sedlovou střechou s pálenou keramickou krytinou. Střechu prolamují z uliční strany 3 malá střešní okna (symetricky umístěna nad druhou, třetí a čtvrtou osou hlavního průčelí). Symetrické uliční průčelí je prolomeno celkem 5 osami. Ve středu jej prolamuje mohutný zaklenutý vjezd s dvoukřídlými vraty. Půlkruhově zaklenutý portál vrat se středovým klenákem zdobí hlava lva. Každou polovinu průčelí pak dále člení 2 okenní osy. Okna jsou pravoúhlá, dvoukřídlá, osazená v profilované šambráně s lunetovou suprafenestrou. Lunetová pole jsou z hrubé omítky. Okna jsou od sebe oddělena secesními lizénami. Okna i lizény dosedají na výrazně profilovanou průběžnou podokenní římsu, která přechází v soklovou část. Dvorní část střechy prolamuje 5 střešních oken.