činžovní dům

Dvoupatrová volně stojící budova. Hlavní fasáda osmiosá s rizalitem v střední ose. Fasáda pater hladká, členěná v risalitu a při nárožích jónskými pilastry, nesoucími profilovaný pás římsy nad 1.patrem a vlys pod korunní římsou. Pod okny parapetní pole se štukovou a kuželkovou výplní, okna se šambránami a nadokenními římsami s nástavci a frontony, v risalitu okna zakončena půlkruhově s klenákem, ve cviklech se štukovou figurální výplní. Ve 2. patře probíhající podokenní římsa, okna se šambránami a přímými nadokenními římsami, v risalitu půlkruhová, oddělená korintskými pilastry, nad pásem vlysu s festony. Hlavní římsa profilovaná konsolová. Interier: Vstupní vestibul zaklenut zrcadlovou klenbou, v rozích s vloženými sloupy s kompositními hlavicemi nesoucími římsu. Strop členěn štukovými lištami, v polích dekorativní rozvilinová malba, ve středním poli alegorická figurální scéna. Dochované původní schodiště se zábradlím, vstupní dveře do bytů, částečně zasklení oken na podestách. Dvoutraktové řešení vnitřní dispozice domu navrhnul Josef Flaška v luxusním standartu s koupelnami.