venkovský dům

Přízemní řadový objekt situovaný jihovýchodně od historického jádra obce, kde se jedná o shluk drobných domkářských objektů v řadové zástavbě. Dům je okapově orientovaný se sedlovou střechou krytou pálenou keramickou taškou (falcovkou). Hlavní průčelí objektu je přibližně ve středu rozděleno hlavním vstupem na dvě části, výměnek, či komoru a hlavní obytnou část se světnicí. Levá strana průčelí je osvětlena jedním dvojitým šestitabulkovým oknem a pravá strana dvěma okny. Okna jsou rámovány bílými profilovanými šambránami s klenáky ve vrcholu a parapetními římsami se závěsy se střapci po stranách. Vstupní dřevěné dveře s menším nadsvětlíkem jsou lemovány ve stlačeném oblouku klenebním bílým pasem. Dále je fasáda tvořena hnědočerveným soklem, který je od plastické tmavě zelené fasády oddělován bílým pasem, stejně tak i nároží. Bílou barvou je oddělena od zbytku uličního průčelí i korunní římsa.