venkovský dům

Okapově orientovaná stavba se sýpkou v patře, situovaná do návsi při okraji jihovýchodní části historického jádra obce. Profilovaná korunní římsa v bílé barvě nese sedlovou střechu krytou pálenou keramickou taškou. Hlavní průčelí má plastickou omítku, která je tradičně lemována bílými pásy. Fasáda je prolomena čtveřicí menších dvoukřídlých oken v polopatře, která jsou lemována bílou šambránou a podokenní římsou, na kterou navazuje menší čabraka. Okna v přízemí umístěná ve středu objektu mezi vstupem a vraty do průjezdu. Okna jsou dvojitá členěná do T, jsou lemována šambránou, jen se zvýrazněními rohy s čabrakou navazující na podokenní římsu. Sýpkové polopatro je od přízemí odděleno plastickou kordonovou římsou. Střecha sedlová, krytá falcovou taškou.