venkovský dům

Okapově orientovaná přízemní stavba se sýpkovým polopatrem situovaná jihovýchodně od historického jádra vesnice, ve shluku řadové zástavby většinou drobných domkářských objektů. Pravá vyšší část uličního průčelí se sedlovou střechou je členěna třemi okny dělenými do kříže a hlavním vstupem. Okna jsou lemována bílými šambránami a parapetními římsami. Menší dvoukřídlá okna členěná také do kříže osvětlují sýpkové polopatro, jsou lemována také šambránami s motivem dubového trojlistu s profilovanou parapetní římsou v bílé barvě. Okna jsou v přízemí propojena dvěma vodorovnými pásy s dubovými listy, v sýpkovém polopatře propojena jedním pásem s kruhovým motivem na úrovni parapetní římsy. Korunní profilovaná římsa v bíle barvě odděluje plastickou omítku. Bohatě zdobený portál hlavního vstupu je historizujícího charakteru. Dvoukřídlé dřevěné dveře s nadsvětlíkem, který nese letopočet 1927. Dnes dveře byly již nahrazeny novými. Portál vstupu je tvořen kanelovými pilastry s ořímsovaným kladím, v římse kruhové terče. V poli mezi okny v patře a přízemím, které je vyděleno vodorovnými pásy, jsou v ose umístěny jednoduché motivy květin. Levá nižší část uličního průčelí s valbovou střechou v nároží, která sloužila jako výměnek s vlastním vstupem a dvěma okny, dnes vše zazděno a zachovány zůstaly pouze lemující šambrány bývalých otvorů se zdobenými parapetními římsami se závěsky. Nároží ohraničeno bosáží po celé výšce objektu. Nad zazděnými otvory jsou v ose umístěny tři florální štukované ornamenty a mezi nimi jedna plastická květina, stejně jako na fasádě hlavního obytného objektu. Boční průčelí nižšího výměnku prolamují vjezdová vrata s letopočtem 1924 a jeden zazděný otvor se šambránou s letopočtem 1908.