kostel sv. Jakuba Většího

Uprostřed obce na zvýšeném náspu (ohrazeném ohradní zdí s branou) orientovaná jednolodní stavba s presbytářem, ukončeným pětibokým závěrem, v západním průčelí mohutná hranolová věž. K věži přiléhá na jižní straně schodištní vížka, na ni navazuje východně (představěný) nízký krytý vchod. Presbytář má po jižní straně (novodobou) přístavbu (uvnitř s litinovým schodištěm). Presbytář sklenut dvěma poli křížové žebrové klenby se svorníky a žebrovou klenbou, rovněž se svorníkem v závěru. Loď od presbytáře dělena půlkruhovým vítězným obloukem a sklenuta dvěma poli valené klenby s výsečemi, dělenými masivním pasem. Presbytář je prolomen třemi hrotitými okny, loď novějšími okny s půlkruhovými záklenky, v krytém vchodu gotický sedlový portál, bohatě profilovaný. Sakristie sklenuta křížovou klenbou. Střecha sedlová, nad závěrem zvalbená, na nové jižní přístavbě pultová, na věži (po snesení cibule) stanová.