kaple

Kamenná omítnutá stavba na obdélném půdoryse s trojbokým závěrem, krytá sedlovou střechou, která je nad závěrem valbově zkosená. Na hřebeni střechy posazena polygonální zvonička s lucernou a cibulí. Krytina plech, původně štípaný šindel. V průčelí štít se širokým vlysem při základně, s vykrojenými boky a půlobloukem při vrcholu. Kaple je osvětlena dvěma obdélnými okny s polokruhovými záklenky, vnitřní záklenky jsou větší segmentové. Pravoúhlý vchod v západním průčelí dnes prostý obdélný; před opravou byl vchod rámován plochou stuhovou šambránou s uchy a dekorativním klenákem, nad vchodem byla umístěna datace úpravy kaple (1820). Fasáda členěna soklem a fabionovou římsou (po opravě výrazně zjednodušenou). Čelní nároží byla členěna omítkovou bosáží, dnes hladká.