zbytky tvrze

Tvrz se nacházela na návrší v prostoru mezi kostelem a poplužním dvorem JZ od něj. Již ve 40. letech 19. století zde byla zástavba domků, z tvrze zůstával dochován úsek pravděpodobně hradební zdi o výšce okolních stavení. Jeho stále ještě znatelná, i když menší část, byla dochována ještě počátkem 70. let 20. století. Následné stavební úpravy domů i pozemku v těsném okolí torza zdi (zahrada) měly za následek odstranění převážné části těchto reliktů. Dnes zůstává z areálu tvrze pouze několik metrů dlouhý a 1 - 2 m vysoký úsek zdiva bez líce, k jehož vnitřní straně (či i s využitím jeho hmoty) je přistavěna část domu č.e. 2. Zdivo je upraveno jako zahradní skalka, jeho koruna je osázena zahradním porostem, menší pozemek Z od zdiva je volně přístupnou okrasnou zahrádkou. Dříve uváděné stopy opevnění JV od tohoto místa nebylo možné ověřit.