kostel Povýšení sv. Kříže

Podélně orientované jednolodí s ploše uzavřeným chórem, k němuž v plné šíři přiléhá věž. Střechy sedlové kryté drážkovkami, na věží eternitem pobitá báň s lucernou (plech). Uprostřed délky stěn lodi ploché rizality, před nimiž obdélná předsíňka s pultovou plechovou střechou s valbami. Rizality i stěny vroubeny lisenovými rámy. Okna – postranní – půlkruhově zakončená v šikmých špaletách, při západních nárožích trojlaločná menší na kruchtu. Západní průčelí se zaoblenými rohy ploché, členěné 4 lisenami, z nichž střední dvě přecházejí do štítu a nesou jeho trojúhelný nástavec se segmentově zvednutou základnou. Odtud na strany dvě konkávně prohnutá křídla, u jejich paty kamenné jehlance. Uprostřed štítu nika. Níže ve stěně trojlaločný slepý výklenek a pod ním kamenný portál s ušima, s hlavním klenákem a obdélným světlíkem. Dvoupatrovou věž člení nárožní pilastry, položené na lisénových rámech a mezi přízemím a prvním patrem navíc kordonová římsa. Ve vlysu pod hlavním římsou jsou vloženy hodiny. Okna s půlkruhovými záklenky mají ploché rámy.