pilíř se sochou Panny Marie

Mariánský sloup je umístěn uprostřed náměstí u kašny. Na 2 kamenných stupních je umístěn hranolový hladký jen na dvou stranách nápisem opatřený sokl, ukončený římsou. Na soklu osazen další profilovaný, mírně se zužující hranolový podstavec, ukončený římsou a nesoucí vlastní dřík sloupu. Je hranolový, na všech stranách pokrytý reliéfně provedenými nástroji Kristova umučení – kalich, meč, žebřík, kleště s kladivem, konvice, veraikon, halapartna a ježek, provaz a kostky, kohout na sloupu, metla a důtky, pochodeň, košile, houba a kopí, trnová koruna a kříž. Dřík sloupu ukončuje korintská hlavice. Na vrcholu stojící socha Bolestné Panny Marie se sepjatýma rukama s mečem v prsou, kolem hlavy hvězdná svatozář. Na čelní straně soklu prázdný výklenek a nápis: „A? 1701 Mit Allen Trost Hier Ewig Segne, Zur Einigkeit: Jesu, Treu, Libe, Ehr, Regne“. Na pravé straně soklu : monogram Krista IHS, tři hřeby, kladivo a zednická lžíce a monogram: M.Z.A.Z. Materiál: pískovec.