městský dům - bývalý špitál

Volně stojící zděná omítaná jednopatrová budova o 7 x 3 okenních osách na obdélném půdorysu, krytá valbovou taškovou střechou. Průčelí jsou hladká, členěná jen profilovanou kordonovou a hlavní římsou. Okna přízemí i patra jsou obdélná vložená do vpadlých rámů. V ose uličního průčelí umístěný pravoúhlý portál s podélným světlíkem lemují 2 toskánské pilastry, jejichž hlavice nesou obdélný hladký rám ukončený římsou, do něhož je vložena pamětní deska. Ve východní boční fasádě je osazen kamenný pravoúhlý portálek, vedoucí do požární uličky. Nápis na pamětní desce: „Civibus kladroviensibus annis et fortuna misere fractis / pium hoc ac placidum refugium paravit / summi tribunalis judex candidissimus Joan Nepom Scheppei / MDCCCXXXV.“