městský dům

Dům je situován v jižní části náměstí, jihozápadně od farního kostela. Samostatně stojící zděný omítaný patrový dům na půdorysu písmene L, krytý valbovou střechou (tašky bobrovky). Fasády hladké, členěné pouze kordonovou římsou, na západním průčelí doplněnou o parapetní římsu patra. Korunní římsa kolem celé stavby je profilovaná. Okna obdélná, dvojitá, vnější osazena v líci, v přízemí osazena ve vpadlých obdélných rámech, v patře rámována jednoduchými šambránami. Hlavní severní průčelí orientované do náměstí sedmiosé, krajní osy patra jsou slepé, v ose přízemí umístěn pravoúhlý vstup v kamenném ostění s obvodovou lištou, dveře dřevěné dvoukřídlé s proskleným nadsvětlíkem s vyřezávanými volutovými ornamenty. Západní průčelí osmiosé, ve 3. ose zprava obdélný vstup se segmentovým odsazeným záklenkem; většina okenních os přízemí i patra zazděna. Východní průčelí o 3 okenních osách.