kostel sv. Václava a Víta

Jednolodní orientovaný kostel s odsazeným polygonálním závěrem, ke kterému se z jihu přimyká hranolová oratoř, ze severu sakristie v podobné hmotě a ze západu hranolová věž. Jižně od mírně předsazené věže se nachází oblý útvar točitého schodiště na půdu, severně malý nízký přístavek zpovědní místnosti. Nároží lodi na východě, nároží závěru a sakristie zpevňují na koso postavené opěrné pilíře s pultovými stříškami. Fasády člení pouze profilované korunní římsy. Do lodi směřují dva páry půlkruhově zaklenutých oken v lištových šambránách. Dvě okna stejného tvaru osvětlují rovněž kněžiště. Dva páry ležatě obdélných okének v kamenných ostěních směřují do sakristie a oratoře. Jedno okno s půlkruhovým záklenkem osvětluje rovněž varhanní kruchtu od západu, zvonové patro věže je okny prolomeno do tří stran (vyjma východu). V podvěží je umístěn pravoúhlý vchod v kamenném profilovaném ostění s uchy završeným překladem s reliéfy okřídlených andílčích hlaviček a rozeklaným frontonem s jetelovým křížem a dvojicí koulí. Kamenný portál má rovněž boční vstup z jihu do lodi – profilované ostění s ušima završuje překlad s reliéfy stylizovaných rozvilin, supraporta je zakončena frontonem z dvojice volut. Oba tyto vstupy jsou opatřeny měděnými dveřmi s aplikacemi od Ludvíka Kolka z roku 1970. Vlastní vstupy vedou rovněž na schodiště na půdu a do oratoře. Věž završuje cibulová báň zakončená makovicí s křížkem, loď má sedlovou střechu, ostatní části kostela valby. Z hřebenu střechy kněžiště vyrůstá oplechovaný sanktusník završený protáhlou cibulí s makovicí a křížkem. Loď klene valená klenba s dvojicí nestyčných trojbokých výsečí s hranami vytaženými do hřebínků. Stlačeným obloukem oddělené kněžiště má valenou klenbu s párem styčných trojbokých výsečí, v závěru je trojice lunet s hřebínky. Na severní a jižní straně lodi se nachází dvojice oltářních výklenků oddělených stlačenými oblouky a zaklenutých valeně. Sakristii a oratoř (ta je propojena s kněžištěm vstupem a průhledem) klenou valené klenby s dvěma páry styčných trojbokých výsečí s hřebínky. Kostel je vybaven oltáři a kazatelnou z 2. poloviny 18. století. Dřevěný kůr a varhany pochází z roku 1978.