kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple stojí v nevýrazné poloze na V okraji osady, zaujímá místo při S ohr. zdi zámeckého parku. Objekt na cca vodorovné zčásti zatravněné ploše, na S str. cesta od níž terén strměji klesá do údolí. Od úzkého chodníčku na J str. svah strmým skarpem odskočený, za ním terén stoupá k J. Z od kaple svah mírně stoupá a V klesá, v okolí několik vzrostlých listnatých stromů. Kaple orientovaná ke světovým stranám, k obdélné lodi připojeny ve V části pravoúhlé rizality, jeden mělký rizalit ještě v ose Z fasády, v patře J rizalitu empora přístupná z exteriéru, užší krátký presbytář má cca půlkruhový neodsazený závěr, přechody mezi podélnými stěnami presbytáře a nárožími lodi v podobě obloukově prohnutých úseků . Nad Z průčelím věž čtvercového půdorysu s jedním vysokým podlažím se zvonovou stolicí, po J boku presbytáře obdélný přístavek. Loď má sedlovou střechu na V str. plynule přecházející na presbytář, tašky bobrovky, rizality kryjí přetažené námětky. Sokl předsazený, z lomového kamene, ojediněle pískovec, omítka sporadicky dochovaná, korunní římsa cihelná, s jednodušší štukovou profilací a přechází také na Z str. kde je krytá bobrovkami (přerušená v šířce rizalitu). Boční rizality mají korunu níže, římsa jednodušší. V Z nárožích vystupují lisény, obdobné na Z rizalitu, ale posunuté od jeho okrajů. Stěny z lomového kamene, místy pískovec opracovaný do hrubých kvádříků. Cípy Z štítu cca zalícované se stěnou lodi, od průčelí věže posunuté, ramena navýšena nad krytinu a po délce segmentově prohnutá krytá bobrovkami. Spodní partie štítu z lomového kamene a horní z cihel. Nad boky rizalitů cihelné štítky. V ose Z fasády pravoúhlý vstup, nadpraží tvoří cihelný pas, přímá supraporta. Dveře dřevěné dvoukřídlé s kazetami, "T" závěsy z pásového železa (1. pol. 19. stol. ?). J rizalit má v úrovni patra vchod na emporu. Ostění vstupu cihelné, překlad tvoří železný nosník, dveře dřevěné kazetové (2. pol. 20. stol.). Přístup ke dveřím dnes nezajištěný (dříve asi lávka), v Z části podélných stěn jedno obdélné okno s půlkruhovým záklenkem, špalety ze smíšeného materiálu a užší ostění z cihel, dřevěný rám s dělenými křídly (novodobý), stejné okno v S rizalitu. Kruchta přisvětlena od Z termálním oknem, lemováno profilovanou šambránou, ostění obloženo cihlami, dřevěný rám paprsčitě dělený (novodobý). Hřeben sedlové střechy presbytáře níže než u lodi, nad závěrem kuželový plášť, tašky bobrovky. Sokl i korunní římsa plynule přechází z lodi, omítka stěn sporadicky dochovaná, lomový kámen zřídka proložený pískovcem, na J a S straně vysoké půlkruhově ukončené okno, špalety z kamene a cihel a ostění pouze z cihel, dřevěný rám má dělená křídla (2. pol. 20. stol.). Věž zastřešena drobnou cibulovou bání, námětky tvoří komolý podstavec, ve vrcholu křížek, krytina měděný plech, jednoduše profilovaná korunní římsa asi z trámů. Fasády mají štukovou omítku, ve 2. patře na každé straně vysoké okno s půlkruhovým ukončením, v líci dřevěný rám s dvoukřídlovými prkennými žaluziovými okenicemi (novodobý). Přístavek u presbytáře má plochou střechu provizorní konstrukce. Sokl předsazený z lomového kamene, korunní římsa není, zdivo lomové neomítnuté. J zeď se jeví na spáru přiložená k boku rizalitu lodi. V stěna částečně provázaná s presbytářem, žádný vstup ani okno.