kaple sv. Josefa

Kaple sv. Josefa na návrší nad městem je orientovaná jednolodní stavba obdélného půdorysu s půlkruhovým závěrem. Na západní straně je situována dominantní čtyřpatrová hranolová věž, která je prolomena jedním pravoúhlým vstupem lemovaným kamenným portálem. Kamenná ostění portálu jsou zdobena profilací zakončenou ušima, které nesou nadpraží vymezené dvěma bočními obdélnými poli s vloženými plastickými diamantovými bosami. Uprostřed nadpraží obdélné pole s vysekaným nápisem: 1692 / CHRAM PANE PRZYSTAWEN / ZA REGIROVANI CISARZE RZIMSKIHO LEOPOLDA I. / PODKOMORZIHO PANA JANA MAX KOBILKY Z KOBILIHO / NAKLADEM OBECNIM . MAGISTRAT . BIL . PRIM . GI . M . BERAVNSKY . / I PODIWINSKI . M PIWODA . I LVROWSKI . M STILER . I MVCHNICKY . WABOUCHAL . / M FIALA . W SKRLA . N ZDIANSKY . MA HEIN . I BARTELOT . RICH M . DA . PO /Kamenný portál je podložen hladkou kamennou plochou zdobenou ve vrcholu volutovými závitnicemi. Završení rozeklaným segmentovým frontonem je akcentující složkou tohoto raně barokního portálu. Fasáda věže hladká, členěna kordónovou římsou oddělující přízemí a patro od zvonicové věže. V prvním patře věže jsou prolomena pravoúhlá okna s půlkruhovým závěrem lemovaná profilovanou šambránou na parapetní římse. Okno na severní straně je zazděno a na jižní straně je zapuštěno do hluboké špalety, kryté dřevěnou okenicí. Ve zvonicovém patře jsou prolomena tři pravoúhlá okna shodné architektonické profilace, uzavřené dřevěnou okenicí. Poměrně vysoká hranolová věž je završena korunní profilovanou římsou, která nese stanovou střechu, krytou pálenou střešní krytinou. Ve vrcholu osazena kovová makovice s dvouramenným křížem. Mezi kostelní věž a loď je vsazen akcentující zvlněný úsek štítu. Loď kostela s hladkou fasádou nemá proraženy žádné okenní otvory. Dvě pravoúhlá okna člení severní a jižní plochu půlkruhového presbytáře, v jehož závěru je prolomeno jedno kruhové okno. Podstřešní profilovaná římsa nese sedlovou střechu, která nad závěrem přechází v půlkuželovou. Střešní krytina pálená bobrová taška. Ve vrcholu střechy nad presbytářem kovový dvouramenný kříž. V interiéru je loď zaklenuta valenou klenbou s výsečemi a presbytář konchou. Ve styku lunet jsou plastické štukové kruhy a kvadrilob.