kaple sv. Rocha

Kaple sv. Rocha na půdorysu obdélníku s půlkruhovým závěrem. Fasáda členěna pilastry s římsovou hlavicí, které nesou podstřešní profilovanou římsu. V hladkém průčelí prolomen kamenný portál s ušima a kapkami, jehož profilovaná římsa nese úseky segmentových frontonů. Mezi úseky frontonů je kamenný kuželkový podstavec pro sochu. Na profilovanou římsu nasedá trojúhelníkový štít v horní části zaoblený. Ve střední části štítu je prolomena nika s půlkruhovým závěrem, v níž je osazena kamenná socha sv. Josefa s Ježíškem a na okrajích křídel štítu socha pohledově vlevo sv. Egidia a vpravo sv. Floriána. Na vrcholu štítu osazena socha archanděla Michaela. Boční fasády hladké členěné pilastry s římsovou hlavicí a prolomeny jedním kruhovým oknem bez šambrány. Střecha sedlová, která nad závěrem přechází v půlkuželovou, krytá plechem. Vnitřní prostor kaple zaklenut jedním polem valené klenby se styčnými lunetami. Závěr kaple půlkruhový s konchou.