městský dům

Jednopatrový měšťanský dům obdélného půdorysu s nízkým soklem. Průčelí je členěno segmentově klenutým vstupním otvorem do průchodu olištovaným šambránou s klenákem, osazeným ve vrcholu oblouku. Průčelí je čtyřosé s asymetricky umístěným vstupem ve druhé ose z pravé strany. V parteru jsou další tři osy upraveny na obchodní prostory. Profilovaná kordónová římsa odděluje přízemí od patra, které je prolomeno čtyřmi okenními osami. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou střechu. Průjezd zaklenutý valenou klenbou s výsečemi slouží jako veřejný průchod do dvora se zachovanou původní dispozicí ve tvaru písmene L, kde kolmo na průčelní patrový dům navazuje přízemní stavba s mladšími stavebními úpravami. Měšťanský dům je z dvorní strany opatřen dřevěnou pavlačí, typickou pro zdejší domy, nyní již rekonstruovanou ze současných materiálů. Zachováno klenuté schodiště do 2. NP a dispozice 2. NP. Interiéry obchodů zaklenuty plackami.