městský dům

Patrový měšťanský dům s asymetricky umístěným vjezdem a dvěma obchody. Průčelí je v přízemí prolomeno ve střední ose mírně asymetricky umístěným vjezdem se segmentovým zaklenutím s olištovanou archivoltou a s hlavicemi, původně posazenými na pilastrech. Po obou stranách vjezdu obchodní prostory s novodobými výkladci. Průběžná hladká kordónová římsa odděluje první patro, které je členěno třemi okenními osami s pravoúhlými okny. Okna jsou lemována hladkou šambránou s lištou. Profilovaná korunní římsa nese sedlovou střechu, krytou pálenou bobrovou taškou. Průjezd zaklenut valenou klenbou s asymetricky umístěnými výsečemi s vytaženými hřebínky. Ve dvoře původně otevřená pavlač je nyní prosklená. Do hloubi dvora mladší křídlo s pravoúhlými okny, ukončené pultovou střechou a přízemní navazující křídlo se sedlovou střechou. Obytné patro je přístupné segmentově klenutým schodištěm, vedoucím z průjezdu do horní předsíně, tzv. vorhausu, zaklenutého plackou. Schodiště je původní s dubovými stupni. Obchodní prostory jsou zaklenuty na centrální pilíř. Obytné místnosti v 1. patře plochostropé.