městský dům

Měšťanský jednopatrový dům obdélného půdorysu situovaný na jižní straně náměstí. Průčelí domu s mírně asymetricky prolomeným pravoúhlým vjezdem se segmentovým zaklenutím lemovaným hladkou šambránou. Po stranách vjezdu dvě obchodní prostory. V 1. patře prolomena čtyři pravoúhlá okna akcentovaná novodobou hladkou šambránou posazenou na profilované parapetní římse. Nad okny úseky profilovaných říms a pod okny štukové hladké parapetní výplně. Horizontálně fasáda členěna soklem, profilovanou kordónovou římsou. Korunní římsa se zjednodušenou profilací nese sedlovou střechu, krytou pálenou střešní krytinou. Obchodní prostor na západní straně je zaklenut valenou klenbou s pětibokými výsečemi. Obchod na východní straně je nyní plochostropý. Průjezd byl zaklenut valenou klenbou se styčnými výsečemi s vytaženými hřebínky. Původní dispozice s tzv. vorhausem zachována v patře. Z dvorní strany je dochován pozůstatek původní pavlače. Dvorní trakt byl po roce 2006 (kdy byla zrušena památková ochrana dvorního traktu) zbourán.