výšinné opevněné sídliště

Na protáhlém výběžku vrchu Malá Doubrava směřujícím k SV. Lokalita je na Z straně vymezena vnějším mohutným valem a vnitřním příkopem hlubokým přes 2 m a širokým cca 4 m, které mírným obloukem chrání plošinu užšího protáhlého tvaru s delší osou cca S - J. Na V straně je plocha sídliště ohraničena hranou prudce klesajícího svahu, přecházejícího v J části ve skálu. Nadmořská výška lokality je 608 m, místo disponuje dobrým výhledem V směrem. Vnitřní plocha je poměrně rovná s menším skalním výchozem v S části a mírným sklonem k J. Plocha sídliště je asi 500 m2. Při archeologické zjišťovací sondáži v roce 1986 byla zjištěna kulturní vrstva o mocnosti až 50 cm s mazanicí a keramikou chamské kultury. Podobné nálezy pochází i ze splachového kužele pod lokalitou. Lokalita je porostlá vzrostlým, převážně borovicovým lesem.