kaple

Samostatně stojící zděná kaplička na obdélném půdorysu. Kaplička omítaná vyzděná z lomového kamene. Stříška sedlová pokrytá esovkami. Čelní štítové průčelí k silnici prolomeno širokým otvorem ukončeným stlačeným obloukem s okosenou hranou. Otvor chrání jednoduchá železná dvoukřídlá prutová mříž. Z náběhů oblouku vybíhá plastická římsa. Štít na stranách volutově zvlněný, ukončený zvýšeným segmentem oblouku. Nad otvorem ve štítu malá půlkruhově ukončená, dnes prázdná, otevřená nika. Vnitřní prostor kapličky zaklenut valeně. Dlažba cihelná. V závěru nízký stupeň a na něm zřejmě zděný omítaný oltářík. Boční stěny kapličky hladké nečleněné ukončené plastickou korunní římsou. Závěr kaple hladký nečleněný, s neodděleným trojúhelným zděným štítem s přesahem střechy.