Dům sociální péče akc.spol.SOLO Sušice

Samostatně stojící objekt o 1-2 nadzemních podlažích na půdorysu T, k dvoupodlažní symetrické části při ulici uprostřed přiléhalo přízemní kolmé křídlo. V ose průčelí při ulici je umístěn hlavní vstup a vestibul, na který navazují jednotlivá křídla budovy. V levém křídle byl umístěn dvoupodlažní univerzální sál pro jídelnu a kino, v suterénu lázně. V pravém křídle byla v suterénu prádelna, v přízemí lékařské ordinace, ve 2. NP ubytovna. V kolmém křídle, vybíhajícím směrem do zahrady, byly jesle. Střední část budovy má ploché střechy a v ose umístěnou hranolovou věž s vodojemem a praporovou žerdí. Křídla budovy mají nízké valbové střechy na výrazných římsách. Průčelí jsou jednoduchá s průběžnými parapetními i nadokenními římsami, členěnými okny a kombinují omítky různých struktur. Zachovány jsou původní prvky – okna, dveře, svítidla u hlavního vstupu a pod. Částečně jsou zachovány interiéry vstupních prostor a bývalé jídelny s dřevěnými obklady stěn apod.