kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple sv. Jana Nepomuckého je situována ve východní části obce jižně od hlavní komunikace na Klatovy, na oploceném pozemku v sousedství objektu bývalé školy. Jednolodní stavba na obdélném půdorysu s užším půlkruhově zakončeným presbytářem (apsidou) na východní straně a předstupující hranolovou věží na západě. K jižnímu boku věže přiléhá drobná obdélná přístavba, krytá pultovou stříškou, ve které je situováno šnekové schodiště do věže. Nízký sokl z kvádrového zdiva završený průběžnou římsou, ve zdivu věže sokl výrazně vyšší. Vstup v podvěží polokruhem zaklenutý s profilovaným ostěním, s nápisem „KE CTI A SLÁVĚ BOŽÍ – L.P.1907“v nadpraží a s kamenným trojlistem ve vrcholu. Dveře plechové s kováním zdobené nýty. V průčelí nad vchodem zavěšený krucifix. Na severní a jižní straně lodi po jednom polokruhem zaklenutém okénku v ploché šambráně, po dvou okénkách stejného typu v presbytáři – v nich barevné vitráže v olověných páscích. Polokruhem zaklenuté drobné okénko je i vpravo od vchodu do kaple a dvě okénka stejného typu osvětlují drobnou přístavbu jižně od věže. V každé stěně věže pod střechou po jednom sdruženém okénku se středním sloupkem v ploché šambráně. Na třech stranách věže je šambrána vytažena nad okénko tak, že zasahuje do střechy, v této ploše je vpadlé kruhové pole – původně místo na osazení ciferníků věžních hodin (dnes jsou pole prázdná). Pod sdruženými okénky je v bočních stěnách věže umístěno vždy jedno obdélné okénko v ploché šambráně. Střecha nad lodí sedlová (eternit), štíty lemovány plechem, východní štít ve vrcholu zakončen kamenným trojlistem. Na věži střecha stanová (prejzy), nad závěrem kuželová (prejzy). Vstup do kaple přes drobnou předsíň v podvěží, zaklenutou křížovou klenbou. Z předsíně kaple vpravo vstup k úzkému šnekovitému schodišti do věže, vlevo umístěna pamětní deska s nápisem: KAPLI TUTO KE CTI SV. JANA NEPOMUCKÉHO RODNÉ OBCI SVÉ VĚNOVAL A 6.X.1907 POSVĚTIL PAPEŽSKÝ PRELÁT MONSIGNORE DR.JAN.N.SEDLÁK, PRELÁT, ARCIJÁHEN A GENERÁLNÍ VIKÁŘ V PRAZE. PAMATUJTE NA NĚHO MODLITBOU.