kaple sv. Václava

Zděná, orientovaná, omítaná kaple. Loď lehce obdélná, presbytář užší, obdélný, s trojbokým závěrem. Loď má sedlovou střechu krytou šindelem. Ve východní části v hřebeni šestiboká věžička se spodní částí obloženou šindelem a v horní části měděným plechem (cibulová stříška, hrotnice). Na již. straně fabionová římsa, sokl a nároží zvýrazněny pásy hladké omítky. Západní štít a plocha vých. štítu dřevěné, obkložené šindelem. V záp. průčelí portál s půleliptickým záklenkem, s žulovým ostěním. V již. stěně shodný portál, chráněný valbovou dřevěnou markýzou krytou šindelem. V podélných stěnách dvě obdélná okna s parabolickým záklenkem a štukovými paspartami. Presbytář kryje sedlová střecha s hřebenem níže, než na lodi, opatřená šindelem a na východě ukončená valbami (na okraji železný křížek). Místy nevýrazný fabion, fasády hrubě omítané (na vých. stěně patrné starší malované členění). Na již. a sev. straně obdélné okno se stlačeným záklenkem a štukovými paspartami. Ve vých. stěně ještě termální okno mírně nepravidelného obrysu, s hladkou paspartou.