dům

Zděná stavba zbudovaná na obdélném půdorysu s mělkým rizalitem na západní straně. Východní průčelí je 5-ti osé. Vstup ve štukovém portálu na druhé ose z jihu je osazený kazetovými dveřmi dělenými na šest vyřezávaných polí. Dřevěná okna vroubená ve štuku provedených klasicistních edikulách jsou dělena do kříže. Jižní štítové průčelí je dvouosé s novodobými trojdílnými okny. severní průčelí v přízemí s dvěmi chlévními okénky. Sedlová střecha s polovalbičkou na východní straně prolomena čtveřicí vikýřů. Fasáda hladká s korunní římsou a lizenovými rámci. Dům s dochovanou dispozicí a vybavením k někdejšímu pečení chleba (pec, závěsky na prkna, sloužící ke kynutí bochníků), která má povahu blízkou technické památce.