vila Fritze Weinbergera

Vila je zděnou, dvoupatrovou stavbou vybudovanou na obdélném půdoryse a krytou valbovou střechou s pálenou střešní krytinou (bobrovkou). Svou jihovýchodní stěnou přiléhá k sousednímu domu vybudovanému roku 1911 taktéž pro rodinu Weinbergerovu. Dům má puristicky hladké fasády členěné pouze okenními otvory a v bočním a uličním průčelí subtilními balkony. Horizontálně průčelí člení vyložená korunní římsa a v uličním průčelí také sokl. Symetricky řešené reprezentativní trojosé uliční fasádě dodávají výjimečnosti předsazená a v krajích zaoblená okna téměř čtvercového formátu členěná do rastru malých okenních tabulek. Okna jsou původní, z doby výstavby domu, dřevěná, dvojitá, s původním mechanismem otvírání. Vstup do domu je umístěn v bočním (severozápadním) průčelí. Dodatečně bylo ve druhé polovině 20. století před vstupem vybudováno dřevěné prosklené zádveří. Zadní průčelí člení v každém podlaží řada obdélných (novodobých) oken různých rozměrů, v přízemí se ještě nachází vstup do zahrady za domem.