městský dům

Jednopatrový zděný nárožní dům, se sedmi osami a s pseudohistorickou fasádou. Střecha sedlová jednostranně valbová pokrytá eternitovými šablonami. Severní průčelí o čtyřech osách, v otupeném nároží jedna osa a k západu dvě osy. V přízemí v první ose od východu otvor průjezdu ukončený segmentem oblouku, vrata dřevěná dvoukřídlá s plastickým ztvárněním lícové strany, s vějíři radiálním uspořádáním oblouku a s vertikálním rastrem v parapetech. V jednom křídle obdélná jednokřídlá dvířka. Vedle průjezdu k západu obdélný vstup na jednom stupni, s jednokřídlými ze dvou třetin prosklenými dveřmi. Dále obdélné dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek, v líci zdiva, s nízkou podokenní římsou, orámované šambránou ukončenou segmentem oblouku s lištou po obvodu. Ve čtvrté ose obdélný dřevěný krámský výkladec. V otupeném nároží vstup ukončený segmentem oblouku, na dvou stupních, s dvoukřídlými dřevěnými venkovními dveřmi s venkovními závěsy. Ve dvou osách obrácených k západu, u nároží obdélný dřevěný krámský výkladec. V krajní ose obdélné osmitabulkové okno, v líci zdiva, s nízkou podokenní římsou, orámované šambránou ukončenou segmentem oblouku po obvodu s lištou. Přízemí ukončeno profilovanou kordonovou římsou. Okna v patře obdélná osmitabulková a v průčelí k západu dvoukřídlá nečleněná do tabulek, v líci zdiva, s obdélnými parapetními výplněmi, podokenními římsami, orámovaná šambránami ukončenými segmentem oblouku po obvodu s lištou. Patro ukončeno korunní profilovanou římsou. Z jihu přiléhá přízemní dům, čp. 40 vůči němu s navýšenou štítovou zdí ukončenou profilovanou korunní římsou. Střecha ukončena valbou.