městský dům

Jednopatrový zděný řadový dům, o šesti osách, s pseudorenesanční fasádou, na obdélném půdorysu. Střecha sedlová pokrytá esovkami. Uliční severní průčelí v přízemí, přes dvě krajní západní osy široký otvor průjezdu ukončený segmentem oblouku, tence orámovaný, ve vrcholu oblouku hladký klenák. Vrata průjezdu dvoukřídlá dřevěná ozdobně profilovaná. V ose k východu obdélný vstupní otvor na třech kamenných stupních. Otvor tence orámovaný, v nadpraží s hladkým klenákem, dveře hluboko za lícem dřevěné jednokřídlé s nadsvětlíkem a ve vrchních dvou třetinách prosklené. Tři zbývající osy k východu okenní. Okna obdélná nová s členěním do „T“, tence orámovaná v nadpražích s hladkým klenákem. Přízemí ukončuje profilovaná kordonová římsa. Okna v patře obdélná nová členěná do „T“, s vysokými profilovanými podokenními římsami, orámovaná úzkými prostými šambránami a s profilovanými přímými nadokenními římsami. Patro ukončuje korunní profilovaná římsa podložená drobnými esovitě prohnutými konzolkami s akantovým listem. Východní hladká štítová zeď navýšená nad úroveň sedlové střechy sousedního přízemního domu.