městský dům

Přízemní zděný řadový dům, s pěti osami, na obdélném půdorysu a do dvora s křídlem. Do ulice s pseudorenesanční fasádou. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. Severní uliční průčelí na vysokém soklu (původně hladce pásově bosovaném) krytém plechem. Krajní osy v rizalitu (původně s pásovou hladkou bosáží). Ve druhé ose od východu, široký obdélný otvor průjezdu, tence hladce orámovaný, s dvoukřídlými dřevěnými ozdobně profilovanými vraty. Okna obdélná s členěním do „T“ s výklopnou horní částí. V nadokenních přímých pásech vysoké klenáky s lidskou maskou. Nad klenáky probíhá, v rizalitech zalamovaná, profilovaná kordonová římsa. Nad kordonovou římsou půdní nástavek. V krajních rizalitech s velkou štukovou mušlí. V ustoupené části průčelí čtyři obdélné, v kratších stranách obloukově vykrojené, větrací otvory. Průčelí ukončené korunní římsou, zalamovanou nad krajními rizality, podloženou drobnými konzolkami. Nad krajními rizality zděné omítané vikýřky, na stranách s nízkými hranolovými pilastry, štítek ve tvaru otupeného trojúhelníka, ukončený obdélným nástavkem s půlkruhovým závěrem. Ve středu vikýřků obdélné okno s členěním do „T“. Vikýřky kryty sedlovými stříškami.