venkovský dům

Přízemní samostatně stojící omítané roubené stavení na kamenné podezdívce, postavené ve svahu pod cestou, na obdélném půdorysu, se sedlovou střechou pokrytou lepeným šindelem. Střecha do ulice s okapní orientací. Ohrazení do ulice tvořeno laťkovým plůtkem mezi kamennými štenýři. Průčelí obrácené do ulice, v pravé nárožní ose obdélné dvojité dvoukřídlé okno se čtyřmi tabulkami, v líci stěny, vedle obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými dveřmi, nalevo od vstupu dvě okna stejná jako okno vpravo. Ze stěny vystupují dekorativně profilovaná zhlaví horních trámů roubení. Okap předsazený s podbitím. Štítová průčelí bez členění, v severním průčelí v kamenné spárované podezdívce obdélný vstup do sklípku. V horních nárožích křížení dekorativně profilovaných zhlaví trámů s přesahy. Přesahy nesou trám vynášející štíty. Štíty obloženy svisle kladenými prkny. Dvorní průčelí v severozápadním nároží s přízemní přístavbou, s pultovou střechou. Střecha přístavby nesymetricky zasahuje do štítu severního průčelí. Přístavba se dvěma obdélnými okny se čtyřmi tabulkami, s rovným nadpražím. V plochostropém závětří přístavby obdélný vstup s rovným nadpražím. Na přístavbu navazuje dvorní trakt, v přízemí s obdélným vstupem s jednokřídlými dřevěnými dveřmi a malým okénkem. Nad vstupem ve střední ose čtvercové čtyřtabulkové okno. Jižní štít nesymetricky zalomený na dvorní straně pultovou střechou dvorního traktu.