fara

Zděná, omítaná stavba, založená v terénním stupni. Půdorys nevýrazně obdélný, po výšce objekt rozdělený na 3 podlaží (nad terénem v celém rozsahu jen horní patro. Konstrukční rozvrh nosných zdí není zcela zřejmý, neboť byly prohlédnuty jen chodby. Střecha stanová mansardová; krytina eternitové šablony a plech. Na rozhraní přízemí a 1. patra po celém obvodě profilovaná kordonová římsa; korunní římsa profilovaná, podložená plochým pásem. Fasáda na J straně členěna předsazeným, omítaným soklem; na S straně v rozsahu sklepa pásová rustika ukončená nahoře odstupněným plochým pásem. V ose S fasády obdélný vstup do chodby přízemí (pod omítkou žulové stojky); po stranách vstupu kvádrované lisény spojené nad překladem římskou. V úrovni sklepa v omítce 6 naležato obdélných mělkých vpadlin (v krajní Z okno). V přízemí 8 obdélných oken (po stranách stojek vpadlé pásy, pod parapetními deskami vystupující pásy a nad překlady přímé nadpražní římsy podložené konzolkami; po stranách středních dvou provedeny lisény s vpadlým obdélným zrcadlem, nadpražní římsa těchto dvou oken spojitá a bez konzolek). Do 1. patra ústí 7 obdélných oken, po obvodě s vpadlými pásy (vyjma parapetů, kde římsy); střední 3 okna novodobě upravená. Na V straně obdélný vjezd do sklepů, osazený žulovým ostěním s rytou lištou (druhotně zvyšovaný). V přízemí i patře 8 oken (řešených stejně jako na S straně; v přízemí jedno okno částečně zazděno a v místě jednoho okna obdélný vchod). Na J straně v přízemí 4 naležato obdélná okna, v 1. patře 5 oken (řešených stejně jako na S). Na Z straně obdélný vstup do přízemí, vlevo od něho čtvercové okno; ve střední části 1. patra segmentově sklenutý vstup, vlevo od vstupu 2 okna (řešená stejně jako na S); okna vpravo také pravoúhlá, ale odlišných rozměrů a s novodobými výplněmi.